CRANBERRY öntöttvas lábos 26cx12 cm 4,75 l+fedő matt fekete belső
Leírás és Paraméterek
Ha rozsdásodik a termék, alapjában véve ez akkor történik, amikor a perem nem szárad meg rendesen.
Használati útmutató, erre az esetre is: Normális hogy rozsdásodik a perem?I
Íme a válasz a gyár részéről:
A zománcozási folyamat során minden öntvény edény egy zománc bevonatot kap, amely során a perem vagy alj területének egy kis része kimaradhat. Ez is a mi természetes, egyedülálló gyártási folyamatunk része, ami nem befolyásolja a termék használatát. Emiatt minden terméket gyorsan és alaposan meg kell szárítani és száraz helyen tárolni.
Ha a rozsda megjelenik a peremnél, az edény párában maradhatott. Ha megszakad a száradási folyamat, vagy mosogatógépben marad a termék, rozsdásodhat. Ha ez megtörténik, azt javasoljuk, hogy egy nylon szivaccsal folyó víz alatt meg kell tisztítani, alaposan megszárítani, kevés (napraforgó) olajjal bedörzsölni a peremnél, hogy a keletkező réteg meggátolja az újrarozsdásodást.
Amit minden vevőnek ajánlatos megtenni:
1. Lekaparni a rozsdát (akár egy pénzérmével)
2. Mosogatószeres vízben elmosogatni
3. Alaposan megszárítani
4. (Olíva)olajos bedörzsölése az érintett területnek meggátolja az újabb rozsdásodást.
Miért matt fekete?
“A főzési funkciót tekintve a matt fekete belső sokkal jobb. A használat során patinaréteg képződik a felületén, ami tovább erősíti a tapadásmentes tulajdonságot. Használható fém eszköz benne és fém dörzsit is lehet használni a mosogatáskor.
A fényes zománc bevonat a használat során amúgy is sötétebbé válik. Ezentúl az étel a zománcfelületre jobban rátapad, mint a matt fekete zománcrétegre.
A gyártási költség a matt fekete zománc bevonat esetében kicsit magasabb, mert a matt fekete zománcbevonat magasabb minőségű öntvényt igényel, ugyanis a matt fekete zománc nem tudja elrejteni az öntvény felületén meglévő hibákat, míg a fényes fehér bevonat esetében ez előfordulhat.”